Ett högt pris!

Idag är jag psykiskt nedbruten. Det är med att flytta till drömhuset hade minsann ett högt pris för mig - nämligen mitt hår. Fy f**n säger jag bara vilken kass kvalitet och färg jag fått på håret sen jag flyttade hit och duschar i "egen brunn" vatten. Nu har jag kommit till en punkt när jag är gråtfärdig. Min frisör likaså. Håret har inte varit lika ljust som innan sen jag flyttade hit, utan går snabbt över i gul/grönt skimmer (sååå hemskt) 😱😭 Det är dessutom väldigt torrt och skadat av eventuella olika förhöjda halter av olika ämnen i vattnet. De senaste gångerna jag varit hos frisören har hon slitit sig i håret då hon inte förstått varför mitt hår blivit fläckigt och reagerat så konstigt (men det beror ju på att jag har metaller som ligger på hårstråna tydligen förklarade hon idag). Idag var droppen. En stor del av mitt hår gick av, helt oväntat. En effekt som uppstår när blekning läggs på ett hår med dessa metaller i 😭😭 Så mitt på huvudet har jag stubb/tuppkam. Dessutom är håret gråfläckigt och i flera olika färger/nyanser. MEN, det finns inget att göra nu för då är ju risken att allt går av. Så jag får härda ut tills det gråa har lagt sig, vända snebenan helt för att täcka stubben, och snällt vänta några år innan håret återhämtat sig. Från och med nu är det slut på hårdusch härhemma, jag kommer duscha mitt hår hos andra med kommunalt vatten. Nästa steg är dessutom att sätta in ett filter (för de 35 000 är ju precis vad man vill investera i) och hoppas att det hjälper. Är dock rädd att det inte ska hjälpa då rören som "fäller" ju kommer efter själva filtret?! Är det någon som har erfarenhet av detta och kan ge ett hjälpande tips? 

Kommentarer
Postat av: Anonym

I vår förra lägenhet fick jag grönt hår. Det beror sällan på vattnet i sig. Det är på grund av gamla rör. Kopparvlagringar. Först för att få bort det gröna så köper du askorbinsyra i kryddhyllan i en vanlig mataffär. Du blandar detta i en skål med 1 liter vatten. Häll det över hela håret innan dusch och låt verka ett par minuter (googla hur länge, minns inte exakt) sen sköljer du ur det. För att sen undvika att håret blir grönt igen så sätt på duschen på varmt vatten några minuter innan du ska duscha å säger det värsta från rören innan du får det på dig. :)

2016-04-27 @ 21:15:59
Postat av: Cissi

Hälsningar Cissi

2016-04-27 @ 21:16:37
Postat av: Cissi. S

Glömde skriva namn. :)

2016-04-27 @ 21:18:00
Postat av: Cissi

Läste inte klart ditt inlägg. Usch stackare. Men iaf lösningen för att få ur metallerna ur håret är askorbinsyra. Efter det så bör det fungera att färga. Funkade på mig.
Mitt hår blev grönt igen pga att jag ibland hade bråttom och inte hann spola vatten till kråkorna innan jag själv duschade. Så fått använda askorbinsyra många gånger. Känns lite som magi då det gröna bara försvinner ;) Och alltid använt det innan färgning och blekning.
Googla. Askorbinsyra är känt men ändå relativt okänt. Inte alla frisörer som känner till det.

Hoppas det fungerar för dig också.

2016-04-27 @ 21:29:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0